allasbarn.blogg.se

Mitt mål är att samla in 10.000 kr till SOS Barnbyar som hjälper utsatta barn genom att ge dem mat, låta dem gå i skolan och ge kärlek och omsorg. Barnbyarna är kärnan i deras verksamhet, där får barn som inte har någon familj en trygg uppväxt. De jobbar också med att hjälpa familjer så att de kan hålla ihop och barnen kan bo kvar hemma. De pengar som min insamling kommer gå till är barn i Centralafrikanska republiken.

Utbildning är något av det viktigaste!

Publicerad 2015-06-21 18:49:41 i Allmänt,

"Utbildning är en av de viktigaste vägarna för människor ur fattigdom och utsatthet. Det utgör grunden för ett barns intellektuella, emotionella, sociala och fysiska utveckling och är därför en viktig del av SOS Barnbyars arbete i världen.
 

Skolan är ett verktyg som ger ett barn självständighet, möjlighet och kunskap att förändra sitt liv. SOS Barnbyar arbetar på olika sätt i kampen för alla barns rätt till utbildning.

Alla våra skolor är godkända utbildningsanstalter i sina respektive länder och undervisar i enlighet med de nationella riktlinjerna i varje land.

Skolorna är öppna för barnen i våra barnbyar, för barn som ingår i våra familjestärkande program samt andra barn och ungdomar som bor i de samhällen där vi finns.

SOS Barnbyar erbjuder ibland yrkesutbildningar som sker med olika inriktning beroende på arbetstillfällena i just den regionen. Det kan till exempel handla om utbildningar för att bli bilmekaniker, bagare, sömmerska eller elingenjör, eller utbildningar inom handel, jordbruk eller IT. Ofta samarbetar yrkesskolorna med lokala företag som erbjuder ungdomarna lärlingsplats eller anställning när de är klara med sin utbildning.

 

Visste du att...

  • Vi bygger och finansierar driften av skolor
  • Vi hjälper familjer med avgifter och skolmaterial
  • Vi stärker lokala skolor med riktade insatser
  • Vi hjälper till att öka kvalitén på befintlig undervisning
  • Vi erbjuder praktiska yrkesutbildningar
  • Vi ger barn möjlighet att studera vidare
  • Vi utbildar lärare"

http://www.sos-barnbyar.se/om-oss/vikten-av-utbildning/

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela