allasbarn.blogg.se

Mitt mål är att samla in 10.000 kr till SOS Barnbyar som hjälper utsatta barn genom att ge dem mat, låta dem gå i skolan och ge kärlek och omsorg. Barnbyarna är kärnan i deras verksamhet, där får barn som inte har någon familj en trygg uppväxt. De jobbar också med att hjälpa familjer så att de kan hålla ihop och barnen kan bo kvar hemma. De pengar som min insamling kommer gå till är barn i Centralafrikanska republiken.

Detta är SOS-barnbyar

Publicerad 2015-06-21 18:46:55 i Allmänt,

"Vi har byggt och driver ca 550 barnbyar runt om i världen. Barnbyarna är navet i verksamheten och i barnbyn kan föräldralösa och övergivna barn som saknar biologiska släktingar som kan ta hand om dem, få ett nytt hem och en familj. I våra sociala center i anslutning till barnbyarna kan vi hjälpa barn vars familjer har det svårt att få stanna kvar hos sin biologiska mamma och pappa. Det kan handla om att ge ett mikrolån så att familjen kan lyfta sig ur fattigdom, eller att ge bidrag till mediciner och sjukvård.

Oavsett om vi hjälper föräldralösa barn att få ett nytt hem, eller stöttar utsatta barn och deras familjer, så är ledstjärnan i vårt arbete att alla barn ska få växa upp i en familj. Och varje år hjälper vi hundratusentals barn att få en trygg barndom med en mamma att krama och syskon att leka med.

Alla barn har rätt till en trygg uppväxt med kärleksfulla vuxna omkring sig. På SOS Barnbyar tar vi hand om barn som har förlorat sina föräldrar – men vi arbetar även förebyggande för att barn inte ska behöva bli övergivna. Genom våra familjestärkande program (FSP) stödjer vi familjer som pressas av t ex fattigdom och sjukdom att hålla ihop och ta hand om sina barn på ett bra sätt. Programmen skräddarsys efter familjers specifika situation och behov. Det kan exempelvis handla om att ge mikrolån eller stöd till utbildning så att familjen kan lyfta sig ur fattigdom, eller att ge bidrag till mediciner och sjukvård. Målet är att familjen ska hålla ihop och på sikt kunna stå på egna ben, så att de kan ge sina barn en trygg och kärleksfull uppväxt."

http://www.sos-barnbyar.se/om-oss/det-har-ar-sos-barnbyar/

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela