allasbarn.blogg.se

Mitt mål är att samla in 10.000 kr till SOS Barnbyar som hjälper utsatta barn genom att ge dem mat, låta dem gå i skolan och ge kärlek och omsorg. Barnbyarna är kärnan i deras verksamhet, där får barn som inte har någon familj en trygg uppväxt. De jobbar också med att hjälpa familjer så att de kan hålla ihop och barnen kan bo kvar hemma. De pengar som min insamling kommer gå till är barn i Centralafrikanska republiken.

Används pengarna till rätt ändamål?

Publicerad 2015-06-21 18:45:18 i Allmänt,

Pengarna når fram

En vanlig fråga är om pengarna verkligen når fram. Det är en viktig fråga. Eftersom deras arbete grundar sig på att människor bidrar för att de vill göra skillnad, så är det viktigt att kunna lita på den organisation man väljer att stödja. Svaret på den frågan är: det gör de.

Förra året var deras administrations- och insamlingskostnader 16 procent vilket innebär att 84 procent gick till ändamålet vilket är att ge utsatta barn en trygg uppväxt.

SOS Barnbyar har också 90-konto vilket innebär att de är kontrollerade och granskade av Svensk Insamlingskontroll, som är en garant för att minst 75 procent av insamlade pengar går till ändamålet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela